Tajemná a neznámá Korsika

Je to ostrov ve Středozemním moři a jedním z 18 regionů Francie. Jediné pohoří zabírá dvě třetiny ostrova. Rozloha Korsiky je 8680 km² a je to 4. největším ostrovem ve Středomoří. Na ostrově žije cca 322 000 obyvatel. Nejvyšší horou ostrova je Monte Cinto – 2706 m n. m. Úředním jazykem je francouzština. Korsika leží v Tyrhénském moři pouhých 12 km severně od Sardinie a blíže k Itálii než k Francii. Tato strategická pozice zajistila, že její historie je bohatá a různorodá. Každá civilizace zanechala na ostrově svou kulturu a bylo by možné říci, že Korsika je nejméně francouzským regionem ve Francii.
skalnaté pobřeží
Pro mnoho lidí je Korsika známá jako rodiště Napoleona Bonaparta, jehož rodné město Ajaccio leží na západním pobřeží. Mezi další hlavní města a centra patří Bastia, Saint-Florent a Calvi na severu, Cargèse na západním pobřeží, Corte ve středu ostrova, Porto Vecchio na jihovýchodě a Bonifacio na nejjižnějším cípu. Všechna stojí za návštěvu, stejně jako mnoho charakteristických, převážně nedotčených menších vesnic v kopcích a horách, jako je krásné Sartène.
přístav ve městě

Pláže

S přibližně 1 000 km pobřeží je obklopené písečnými plážemi. Nemělo by být pro to překvapením, že se Korsika stala oblíbenou letní destinací. Avšak ve srovnání s mnoha jinými středomořskými destinacemi, se zde vyhnete masovému cestovnímu ruchu. Stovky pláží nabízejí každá něco pro jiného, od písečných pláží s mělkými vodami a spoustou vybavení až po idylické, izolované zátoky, které se nacházejí v nedotčených přírodních rezervacích.

Počasí

Sezóna trvá od dubna do října. Ostrov je nejvíce navštěvován turisty v červenci a srpnu, kdy teploty dosahují v průměru 16-28 ° C, se středně vysokou vlhkostí. Teploty klesají na 15-26 °C v září a 11-22 °C v říjnu, z tu dobu se srážky tolik nevyskytují.
cappu rosso

Jídlo a pití

Kuchyně je vydatná a rustikální. Sýry, uzeniny a červené víno jsou základy této kuchyně. Jako specialitu si můžete dát plněný lilek, telecí s olivami a fiadone – sladký dort vyrobený z brokolia sýru. Ryby a mořské plody jsou v kuchyních na pobřežních střediscích oblíbené.
 

Ohodnoťte příspěvek